Symptom på klimakteriet

in Klimakteriet

symptom på klimakteriet
 

Klimakteriet är inte en sjukdom eller sjukdom, det är en normal fas i utvecklingen som alla kvinnor går igenom när deras fertilitet och menstruation börjar minska. Men även om det inte är en sjukdom, är det tillrådligt att du söker behandling för dina symtom om de blir allvarliga eller starta i påverkar din vardag. Klimakteriet kan orsaka sömnlöshet, ångest och depression och någon av dessa symtom kan ha negativa långsiktiga effekter. Tyvärr finns det fortfarande irriterande men mindre behandlingsbar problem såsom värmevallningar och humörsvängningar. Om du har problem med att klara klimakteriet, särskilt när det gäller ångest eller depression, besök din läkare.

I USA den genomsnittliga uppkomsten av klimakteriet är mellan 45 till 55. I andra länder kan det ske tidigare. För kvinnor som genomgår naturlig menopaus är klimakteriet definieras i medicinska termer som dagen efter din sista perioden är över. Efter ett år av inga perioder anses du infertila och behöver inte oroa dig för att bli gravid längre. Det finns en hel del okända i klimakteriet. För närvarande är det okänt varför vissa kvinnor får mer allvarliga symptom än andra och det finns några rasliga skillnader med vissa raser har färre och mindre allvarliga symtom. Inte så förvånande är det faktum att rökare oftast kommer in klimakteriet mycket tidigare än icke-rökare. Ett faktum som är förvånande är både broderliga och identiska tvillingar gå in klimakteriet mycket tidigare än de flesta kvinnor. Cirka 5% av tvillingar går in klimakteriet före 40 års ålder.

Före klimakteriet inträffar finns det en övergångsfas som kallas klimakteriet. Återigen varierar graden av symtom och vid vilken ålder det börjar. I de flesta fall börjar klimakteriet i mitten till slutet av 40-talet. Perimenopause symptom är desamma som de symtom under klimakteriet. I grund och botten klimakteriet är helt enkelt början på klimakteriet fas.

Några av de mer vanliga klimakteriet och symptom perimenopause är:

Oregelbunden blödning och perioder
Vaginal torrhet
Smärta vid samlag
Förlust av sexualdrift
Inkontinens
Värmevallningar
Nattliga svettningar
Moodiness
Oförmåga att få vilsam sömn
Ångest
Konsumtion
Oregelbundna hjärtslag eller hjärtklappning
Viktökning
Träningsvärk
Gallring hår
Magproblem
Osteoporos
Förlust av hudens elasticitet
Minnesförlust

Det är olyckligt att inte av mycket information finns tillgänglig om tillförlitliga behandlingsalternativ för kvinnor i klimakteriet. Tills nyligen hormonbehandling (HRT) var standard behandling för klimakteriet, men allt detta ändrats flera år sedan när studier visade att HRT orsakade en ökning av vissa typer av cancer. På grund av denna information, började kvinnor kommer ut av hormonbehandling i drivor.

 

Nyckelord i artikel:

  • Symptom På Klimakteriet
  • symptom klimakteriet
  • klimakteriet magbesvär
  • klimateriet
  • magproblem i klimateriet

Leave a Comment

Previous post:

Next post: