Ole Boy Network har fortfarande tänder

in Klimakteriet

Ole Boy Network fortfarande Tänder
 

Jag är inte en sexistisk, och jag är inte en behå-bränning feminist. Jag är realist. Det är därför jag kan säga att ole pojken nätet fortfarande entydigt påverkar relationsbyggande i företagets heliga salarna … inte så mycket i entreprenörs leden.

Bygga givande relationer känner inga könsgränser. Det är lika fördelaktigt för män och kvinnor, och processen kan vara lika skrämmande eller lika lätt för medlemmar av båda könen.

Manliga chauvinister och radikalfeminister är överens om en sak: Kvinnor, förmodligen av naturen eller för att de är bärare av barn, är mer vårdande och tenderar att vara mer samarbetsvillig, empatisk och förståelse på ett icke-partisk sätt. När allt kommer omkring, de dela sin kärlek osjälviskt som de ger upphov till och bakre pojkar och flickor.

De flesta kvinnor är naturliga nätverkare och intuitivt bättre på det än män. De, deras mödrar och deras mormödrar har rekommendera recept, frisörer och hudvårdsprodukter över köksborden i generationer. Där utmaningen för många kvinnor uppstår är i branschen arenan. Det ökade intresset för undervisning relationsbyggande är att hjälpa kvinnor att bli mer självsäker och kompetent om att överföra sina kunskaper till arbetsplatsen.

Vissa “äldre” kvinnor undervisades av sin mor (som trodde att de är positiva egenskaper) ses men inte höras, inte att utnyttja sina personliga relationer eller “skryta” om sig själva. Förhoppningsvis föräldrar idag undervisar sina döttrar att det är acceptabelt för kvinnor att vara lika självsäker som män, socialt och i näringslivet, samt att deras döttrar bli mödrar denna fråga kommer att vara i stort sett obefintlig.

Det finns en annan stor utmaning, dock som måste övervinnas. Jag lämnade Fortune 100 miljön nästan 20 år sedan; men några av de berättelser jag hör kvinnor delar idag ta mig tillbaka i ett nafs.

I affärs gillar tenderar att vilja jobba med artister, det vill säga kvinnor med kvinnor och män med män. Eftersom det finns bara en handfull kvinnliga vd: ar i Fortune 500-företag, är det lätt att förstå varför kvinnor inte kan ha samma möjligheter att bygga högt värde affärsrelationer. Detta kommer bara att ändra eftersom fler kvinnor stiger till toppjobb på stora företag och bli mer än symboliska medlemmar av företags- och organisations styrelser.

Det är precis vad de ole pojkarnas nätverk var och i vissa fall fortfarande är: män upptill hjälpa andra män stiga till samma nivåer. Kvinnor är ännu inte så invigt nätverk i dessa elit platser så medan deras kompetens är toppklass, kan resultaten vara mindre kraftfulla och har mindre påverkan.

Kvinnor, däremot, ökar i antal vad de saknar i kraft. På grund av de företags glastak (de fortfarande existerar!), Så många av dem börjar företag och blir ägare och presidenter att de börjar få inflytande genom stora antalet. Detta i sin tur lägger inflytande till relationer de bygger. Även om de inte kan hantera samma antal människor individuellt, sammanlagt de hanterar så många eller fler människor än sina företagskunder motsvarigheter. De lär sig viktiga ledaregenskaper när de växer deras företag och engagera sig i medborgerliga, yrkes- och samhällsorganisationer.

En annan uppmuntrande tecken är att antalet företagssponsrade kvinnliga nätverk som håller på att bildas i stora företag. Några av dem är dock fortfarande slentrianmässiga.

En företrädare för en nybildad kvinnogrupp på en Chicago revisionsbyrå kontaktade mig att lägga fram ett program för relationsbyggande. Vi kom överens om att det skulle ge värdefulla kunskaper för kvinnors yrkesutveckling. När vi började prata avgifter, sade hon att det inte fanns någon budget. Ironiskt nog, fortsatte hon att ange hur högsta ledningen (alla män) var så positiva till initiativet … men de ville få en högtalare – en kvinna – att donera sin tid. Det var ännu mer patetiskt att förvaltningen inte ens skulle gå med på att betala mina resekostnader (från en Chicago förort)!

Kanske är jag optimistisk anger hur långt kvinnor har kommit!

Tiden får utvisa. Du som män och kvinnor läser den här artikeln, kan vara till stor hjälp i processen gå framåt positivt.

Cancel reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: