Introduktion till Argan Oil

Ta ett djupt andetag när du läser detta: det finns över 10.000 industrikemikalier i vanliga hudvårdsprodukter. Den genomsnittliga amerikanska vuxen utsätts för 168 farliga kemikalier varje dag. Och allt appliceras på huden, är det läppstift eller deodorant, solskyddskräm eller allmänna hudvårdsprodukter absorberas av kroppen, precis som om de hade ätit.

Den naturliga hudvård rörelsen blir starkare för varje dag, folks. Och en av de mer framträdande aktörerna i denna bransch är arganolja. Från öknarna i Marocko.

Vad är Argan Oil?

Arganolja är en olja och populär naturlig hudvård tillägg, uppskattad för sina kosmetiska egenskaper och medicinskt bruk. Bland annat är arganolja som används för att:

 • fukta huden
 • blekna rynkor
 • slagsmål akne
 • läka hudåkommor inklusive eksem och psoriasis
 • stärka naglarna
 • tillstånd skadat hårArganolja är ett utdrag ur Argania träd som en gång täckte stora delar av Nordafrika. Idag trädet är utrotningshotade, och växer bara i ett UNESCO skyddade biosfären i Marocko. Och med tanke på att en liter arganolja utgör en full säsong av produktionen från ett enda träd, är arganolja både sällsynt och mycket uppskattad.Mer över, är sammansättningen av arganolja av särskilt intresse för den anti-aging industrin och till konsumenter som söker ett naturligt alternativ till vanliga hudvårdsprodukterproducts. Med en rejäl dos av fettsyror, antioxidanter, polyfenoler och en hud-älskande 200% mer vitamin E än olivolja, kan du se varför arganolja har använts i över 3.500 år, för hälsa och skönhet.

  En närmare titt på Argan Oil

  arganolja är mångsidig. Faktum är att många konsumenter plaska en liten mängd i håret efter en grundlig rengöra, för behandling av kluvna toppar. Du kan också använda arganolja att blekna hudbristningar, förstärka naglar, minska rynkor och de fina linjer från solen.
  Aragon oil

  En närmare titt på arganolja avslöjar spår av:

  E-vitamin (tokoferol) – En kraftfull antioxidant, minskar vitamin E skadliga fria radikaler och skyddar huden mot solskador. Vitamin E förbättrar också hudens förmåga att behålla och använda vatten.

  essentiella fettsyror -. Dessa hålla dina celler friska och huden fyllig, med möjlighet att återbildas efter sträckning

  Olje och linolsyra – Oumbärlig för sina anti-inflammatoriska egenskaper och för att hjälpa till att läka huden

  .

  Antioxidanter – Kroppens krigare som skyddar huden mot fria radikaler, solskador, kemikalier och föroreningar. Om Blinky fisken hade mer antioxidanter, kunde han ha undvikit att varumärket tredje öga.

  Polyfenoler – skydd mot UV-strålar och åldrande från solskador, polyfenoler är antiinflammatoriska och bekämpa fria radikaler .

  Squalene Olja -. Med liknande funktioner för olivolja är skvalen olja en naturlig fuktkräm, en kraftfull helare och är idealisk för personer med eksem och psoriasis

  Ska du använda Argan Oil?

  Om allt detta har din uppmärksamhet, och du är upphetsad om arganolja och dess många användningsområden och läkande egenskaper, vet detta:. du är ute efter arganolja i sin renaste form

  I själva verket är det inte ovanligt att några av de större hudvårdsmärkenbrands att späda argan med tillsatser och konserveringsmedel. Ibland kan dessa produkter har i överskott av 20 ingredienser. Allt detta späder produkten och minska det goda som argan kan göra.

  Med detta sagt, arganolja kallas “flytande guld” av en anledning. Det är sällsynt, det är potent, och med en meritlista över tre årtusenden, är det bevisat.

  Om du har torr hud, känslighet för vanliga hudvårdsprodukter, burrigt hår, rynkor eller bristningar, eller ett allmänt intresse för naturlig hudvård, så ja, håller arganolja värde och är värt köpet.

  Men kom ihåg att du är ute efter ren argan, outspädd med konserveringsmedel som försämrar arganolja och magin den gör. Det bästa är att köpa arganolja i sin rena form, från en stor hudvård namn med minimal användning av parabener och med rabatt förpackningar.

  För detta ändamål kan du överväga Skinception kallpressad Cosmetic Argan Oil, som erbjuder makt arganolja med bekvämligheten av Skinception namnet med en meritlista, levande kundsupport, rabatt prissättning och en fast, pengarna tillbaka garanti.

Argan Oil och Etik Marketplace
Vad innebär etiskt för dig? För många konsumenter är detta ofta använd term en generisk slogan för produkter och tekniker som anses hållbart, själv en vanlig fras, som görs med minimal exploatering av människor, djur eller miljön.

Arganolja är en olja som utvinns ur Argania trädet Marocko, uppskattad för sina kosmetiska, terapeutiska och medicinska egenskaper. Arganolja är en multi-player i naturliga hudvårdsindustrin, och används för att behandla en rad olika sjukdomar, bland annat acne, rynkor, torr hud, psoriasis och eksem. Dessutom gör argan en effektiv hårbalsam och är en vanlig behandling för att stärka naglarna.

Och ändå, utöver dess många användningsområden gör produktionen av arganolja och hur det hamnar i ditt badrumsskåp en intressant historia i sig.

Hur den är gjord

Arganolja har använts i minst 3.500 år i det som idag är Marocko. I forna tider, den Argania trädet, från vilket det kommer, täckt stora delar av Nordafrika och berber folket utvecklat en process för att utvinna argan som förändrats mycket fram till 20-talet.

För att extrahera argan skulle berberkvinnorna samla mogen argan frukten från basen av trädet, och skal tillbaka lagren och samla värdefulla gropar inom. Nästa skulle slipa gropar mellan två stenar för att extrahera fruktkärnor från depån.

Om argan var tänkt att användas för matlagning, skulle kvinnorna steka kärnorna för att förbättra smaken av oljan (argan för kosmetisk användning ofta hoppar över detta steg), som de skulle slipa i en sten Quern att producera en oljig pasta.

Tills nyligen, skulle Berber kvinnor typiskt kneed pastan för att extrahera oljan, och skulle sedan dekantera och filtrera oljan för att avlägsna föroreningar. Men i början av 1990, den europeiska kosmetikaindustrin noterade höga antioxidant innehåll argan och dess många skönhet och hud applikationer, automatiserade utvinningsprocessen och upprätta fabriker i Casablanca som monopolis produktion.

Argan Oil och Fair Trade Production

Tillväxten i popularitet för arganolja som en kosmetisk behandling i slutet av 20-talet skiftade produktion från berber kvinnor och traditionella extraktionsmetoder till moderna fabriker, hundratals miles från Arganeraie regionen. Och med denna förändring, en förlust av kvalitetskontroll, för att inte tala om de förlorade fördelarna med arganolja till berber folk som utförde arbetet under tusentals år.

Vid den här tiden, en studie av den tyska regeringen Development Agency (GTZ) krönika den svåra situationen inför berber kvinnor ofta porträtteras av stora producenter arganoljaoil som har en stor roll i och dra nytta av arganproduktionproduction, när det i verkligheten, fick kvinnorna lite gynnas surging argan försäljning, och produkten blev utspädda i processen.

År 1995 det tyska federala ministeriet för ekonomiskt samarbete och utveckling och GTZ utarbetat en strategi med marockanska myndigheterna att flytta argan oljeproduktionen till Berber kvinnor i en serie av rättvisa kooperativ handel med konkurrenskraftiga löner, flexibla arbetsvillkor, hälsa och utbildning för kvinnorna och deras familjer.

Dessutom ett annat mål var att utveckla en hållbar process produktion, där arganträdettree skyddades, och regionen utsett ett naturreservat, för att förhindra ytterligare nedbrytning av det relativt lilla växande område.

Som en följd av UNESCO utsett Arganeraie regionen som en skyddad biosfär 1998. Och mycket produktion av arganolja, genom trial and error, har skiftat tillbaka till Berber kvinnor, nu är aktiva i dessa kooperativ som ger ekonomiskt skydd och förmåner till traditionella skaparna av denna sällsynta olja.

Hur du kan hjälpa

Var medveten om att några av de större tillverkarna hudvårds späda arganolja med konserveringsmedel som försämrar produkten av dess antioxidant innehåll. Detta gör det inte bara mindre effektivt som en kosmetisk behandling, är det inte osannolikt att produktionen av dessa argan behandlingar görs i fabriker i Casablanca, med lite nytta för berber kvinnor och deras familjer.

Mot bakgrund av detta, och för att öka sannolikheten att arganolja du har köpt producerades etiskt, av Berber kvinna, är det lämpligt att köpa arganolja i sin rena form, outspädd, utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Köp kosmetiska arganolja från små eller medelstora företag hudvård. Ja, de kan vara dyrare än produkter från de stora etiketterna, men om det är outspädd, och det är inte en av de stora varumärkena, det är mer troligt att produkten är gjord av kunniga Berber kvinnor, i en rättvis handel co-op, med de ekonomiska fördelarna för att spegla den strävan.

Som ett förslag, kan du prova Skinception KallpressadPressed Cosmetic Argan Oil, som uppfyller de förutsättningar som anges ovan, och som erbjuder de kosmetiska fördelarna med denna vördade oljeprodukt med löftet att det gjordes etiskt, av berberkvinnorna, på ett rättvist handel co-op.

Cancel reply

Leave a Comment